Bedrijf

Ervaring van topkwaliteit

Thys Hout is een familie bedrijf dat reeds vele decennia een belangrijke speler is in de markt van gezaagde stammen (inlandse houtsoorten). De stammen worden door ons zorgvuldig geselecteerd in Franse en Belgische bossen.

Thys Hout biedt een uitgebreid gamma van gecertificeerde houtsoorten aan PEFC.

Na de opstart van de houthandel in 1934 aan de kaaien te Antwerpen, werd in 1974 een zagerij en magazijnen opgebouwd in Kapellen. Generatie na generatie werd kennis en ervaring in deze prachtige sector overgedragen. Wij zijn dan ook continu op zoek naar de beste kwaliteit in stammen. Anno 2014 is reeds de volgende nieuwe zagerij in gebruik genomen, waarbij de regels van het zagen nog steeds primeren.

Bedrijven en particulieren kunnen bij Thys Hout terecht. Gedroogd boolhout voor de meubel en trapindustrie, plaatmateriaal, tuin en terrashout, Balken, bekantrecht hout, Tafels,... Kortom een gevarieerd aanbod in mooie houtproducten.

Houtzagerij en houtdrogerij

Ondertussen heeft Thys Hout de 3de boomzaagmachine in gebruik genomen. Deze machine geeft mogelijkheden tot het langer en sneller zagen van de stammen. Het automatisch oplatsysteem laat ook toe om kostenbesparender en kwalitatiever te werk te gaan. Met de huidige boomzaagmachine kunnen we tot lengtes zagen van 12.00m. Voornamelijk inlandse houtsoorten zoals eik, beuk en es, Kastanje, lariks,…e.a. uit gecertificeerde bossen ,worden gezaagd en opgelat . De gezaagde stammen worden gestapeld om te drogen aan de wind en nadien kunstmatig gedroogd in de eigen droogovens.